Menu
Incl. btw Excl. btw
EUR
Jammer genoeg is bestellen momenteel niet mogelijk. We zijn er weer in januari. Fijne feestdagen!

Persoonlijke beschermingsmiddelen

PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) zijn cruciaal voor de veiligheid in risicovolle sectoren. Denk aan bouwhelmen, werkhandschoenen, gehoorbescherming, veiligheidsbrillen en valbeveiliging.

122 Producten
Toon:
Toon 13 - 24 van 122
Toon 13 - 24 van 122
Persoonlijke beschermingsmiddelen

PBM staat voor Persoonlijke Beschermingsmiddelen en zijn onmisbaar in risicovolle sectoren en beroepen. Bescherming is essentieel voor een veilige werkomgeving. Naast wettelijke voorschriften wilt u uiteraard ook zelf voorkomen onnodig gewond te raken.

PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen)

Bescherming hoort bij een veilige werkomgeving. Vaak zijn deze PBM verplicht als u een beroep uitoefent waar gevaar op letsel bestaat. Maar los van eventuele verplichtingen, wilt u natuurlijk zelf ook voorkomen dat u gewond raakt.  

Waar moet je aan denken bij PBM?

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder hoofdbescherming, handbescherming, gehoorbescherming, oogbescherming, voetbescherming, en valbeveiliging. Elk type PBM is ontworpen om specifieke risico's te verminderen en uw veiligheid te waarborgen.

Hoofdbescherming 

Het dragen van een bouwhelm is essentieel om uw hoofd te beschermen tegen vallende voorwerpen. Op veel plaatsen is een bouwhelm verplicht, maar zelfs als dit niet het geval is, kan een veiligheidspet of stootpet een goed alternatief bieden.

Veiligheidspet of stootpet

Als er ook maar een kleine kans is op een vallend voorwerp, dan moet u een bouwhelm dragen. Als de kans op vallende voorwerpen nihil is, maar de kans op stoten groot, biedt een stootpet of veiligheidspet een goed alternatief.

Bouwhelm

Je kunt kiezen uit een basic bouwhelm of eentje met wat meer extra’s. Waar het uiteindelijk om gaat is de mate van bescherming. Het materiaal van een bouwhelm is heel stevig. En dat moet ook, want het gaat om jouw hoofd. De stevigheid van de helm zorgt ervoor dat deze een klap op kan vangen.  

Ook de binnenkant van de helm is belangrijk. Let op een frame of banden aan de binnenkant, zodat u de helm goed kunt verstellen. Alleen als de helm direct aansluit op jouw hoofd, biedt deze voldoende bescherming. 

Bescherm de handen

Werkhandschoenen zijn er om uw handen te beschermen. Niet alleen tegen vuil, maar vooral om verwondingen te voorkomen. En als je werkt met gevaarlijke stoffen, is een standaard werkhandschoen niet veilig genoeg. Daarvoor zijn handschoenen met speciale eigenschappen nodig. 

Er zijn veel soorten werkhandschoenen verkrijgbaar. En van verschillend materiaal. Voor natte en koude omgevingen bijvoorbeeld. Maar ook zijn er hittebestendige werkhandschoenen. Die zijn vooral geschikt voor werk in de chemische branche, bij laswerk en in een industriële omgeving. En wat denk je van chauffeurshandschoenen. Deze kun je overwegen als je als chauffeur zelf moet laten en lossen. En dan zijn er nog de handschoenen met speciale grip voor touchscreens.

Gehoorschade voorkomen

Geluid is overal. Maar hard geluid is slecht voor je oren. Daarom is gehoorbescherming vaak een onmisbaar PBM. Op een luchthaven is sterkere geluidsdemping nodig dan langs de weg. Een vliegtuig produceert namelijk nogal wat meer decibel dan autoverkeer. 

Ook in veel andere sectoren worden machines gebruikt die erg veel herrie maken. Risico op schade aan uw oren is er al vanaf 80 decibel. Gehoorbescherming is er daarom in meerdere soorten. Er zijn zachte oordoppen of earplugs te koop, maar ook oorkappen met een dempingswaarde tot 33 dB. 

Oogbescherming

Je bent soms misschien niet blij dat je voor uw werk een bril op moet. Toch is het heel verstandig om een veiligheidsbril op te zetten als je werkt op een plaats waar risico op oogbeschadiging is. Een veiligheidsbril beschermt je ogen tegen splinters, spatten van vloeistoffen en andere risico's die oogbeschadiging kunnen veroorzaken.

 

Sterke schoenen 

Veiligheidsschoenen zijn cruciaal om uw voeten te beschermen tegen zware objecten en scherpe voorwerpen. In elke werkomgeving is een ander soort schoen aan te bevelen. In de bouw zijn sterke of stalen neuzen belangrijk. En als u veel met water of andere vloeistoffen werkt, dan is het ook handig dat de veiligheidsschoenen waterdicht zijn. 

Er zijn veiligheidsschoenen en -laarzen in verschillende klassen van S1 tot en met S5. Schoenen met een harde neus in de klasse S1 beschermen je voeten tegen vallen en stoten. S2 of S3 is de klasse die dezelfde bescherming biedt, maar dan ook nog extra beschermt tegen vocht. 

Werk veilig op hoogte: voorkom vallen

Werken op hoogte is niet voor iedereen weggelegd. De definitie van ‘op hoogte’ is trouwens al vanaf 2,5 meter. Maar veel grotere hoogten komen in meerdere beroepen voor. Bij hoogtevrees, kunt u dus beter niet met een hoogwerker naar boven gaan. Voor diegenen die dat wel durven en ook doen: zorg voor voldoende valbeveiliging. Dat is niet alleen verplicht, maar kan letterlijk uw leven redden. 

Afhankelijk van de hoogte en de omstandigheden kun je kiezen voor een volledig harnas of een vallijn. Een combinatie van beide is ook mogelijk. 

 

Welke persoonlijke beschermingsmiddelen zijn essentieel ?

Een aantal PBM soorten zijn verplicht, afhankelijk van de specifieke risico's in uw werkomgeving. Dit kan onder andere bouwhelmen, veiligheidsschoenen, gehoorbescherming en valbeveiliging omvatten. Zorg ervoor dat je altijd de juiste PBM gebruikt om te voldoen aan de wettelijke eisen en veiligheid te waarborgen. 

Hoe kies ik de juiste werkhandschoenen voor mijn beroep?

Bij het kiezen van werkhandschoenen is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke risico's van jouw werk. Voor bescherming tegen hitte zijn hittebestendige handschoenen ideaal, terwijl chauffeurshandschoenen extra grip bieden bij laden en lossen. Voor natte en koude omgevingen zijn er speciale handschoenen beschikbaar die bescherming bieden tegen deze omstandigheden.

Waarom is valbeveiliging belangrijk bij het werken op hoogte?

Valbeveiliging is cruciaal bij het werken op hoogte om ernstige ongevallen te voorkomen. Een val vanaf 2,5 meter of hoger kan ernstige verwondingen of zelfs dodelijke ongevallen veroorzaken. Gebruik van een volledig harnas of een vallijn zorgt ervoor dat je veilig kunt werken en voldoet aan de veiligheidsvoorschriften.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!